Medlemsmøte 28.11.2019

Til stede: representanter for styret og 14 medlemmer

Post og orienteringer

  • Velforeningen og Jutøya AS har sendt brev til (nye) Vestfold og Telemark fylkeskommune angående fylkeskommunal støtte til fergedriften. Telemark gir langt større beløp fergedriften mellom Brevik og Sandøya enn Vestfold fylkeskommune gir til Jutøya. Når de to fylkene slås sammen 1. januar 2020, mener vi tilskuddet bør harmoniseres.

  • Veierland vel og Tenvik og Småvik vel har sammen sendt brev til VKT hvor de klager på innstilte bussavganger i vinter (og tidligere vintre). 

  • Jørn refererte fra informasjonsmøtet Hesnes Group 25.11. Hesnes Group ønsker å rive/bygge om næringslokalene i Tenvik, og bygge leiligheter i stedet. De har i da ca. 20 % belegg på lokalene. Det er snakk om ca. 60 boenheter. Kyststien vil legges i langs vannkanten i stedet for bak næringseiendommen, der den går nå. Det er et langt lerret å bleke å få til noe slikt, de tenker seg et 10-årsperspektiv. Problemet med en slik om regulering vil først og fremst være den økte trafikken noe slikt medfører langs den smale tenvikveien. Vår ønskede ventebod i Tenvik ble ikke nevnt, vi bør lage et nytt innspill sett i lys av Hesnes Groups planer.

  • Det blir Grøtfest 8. desember kl. 17.00. Initiativtaker er Monica Iversen. Hun ber alle som ønsker å komme om å melde seg på til henne.

  • Velfesten er avlyst pga. for få påmeldte.

  • Veierlendingen er nedlagt. Styret i velforeningen uttrykte ønske om å overta avisas arkiv, men Bjørn Arve Iversen (avisas redaktør) sa det var vanskelig av tekniske årsaker. Han ser på saken sammen med Andreas Harvik.

Sammenslåing av Veierland vel og Veierland hytteeierforening/endring av vedtekter

Styret, ved Gro Nystuen har laget et forslag til nye vedtekter. Hun har tatt utgangspunkt i vedtekene fra 2014.

Alle forslag er todelt: Alternativ 1 tar utgangspunkt i at Veierland vel består slik foreningen er i dag, alternativ 2 at foreningen har slått seg sammen med hytteeierforeningen. 

1. Formål

Alternativ 1: Veierland vel har til formål å samle alle beboere på Veierland til i fellesskap å fremme og verne allmenne interesser for kretsen. Foreningen er partipolitisk uavhengig.

Alternativ 2: Veierland vel har til formål å samle alle fastboende, andre beboere og hytteeiere på Veierland til i fellesskap å fremme og verne allmenne interesser for kretsen. Foreningen er partipolitisk uavhengig.

2. Medlemmer

Alternativ 1: Som medlemmer opptas beboere og hytteeiere på Veierland. Fastboende blir A-medlemmer med stemmerett, og sommergjester blir B-medlemmer, og har ikke stemmerett. Aldersgrense for medlemsskap er fylte 15 år. Innmeldelse skjer til kassereren.

Alternativ 2: Alle fastboende, andre beboere og hytteiere kan bli medlemmer. Aldersgrense for medlemsskap er fylte 15 år. Innmeldelse skjer til kassereren.

Det var stor enighet om at beboere er personer som er folkeregistrert på Veierland. Det ble diskusjon rundt begrepet «andre beboere», om dette er nødvendig å ha med. Det ble påpekt at «andre» kan sende søknad om medlemsskap i velforeningen til styret.

3. Kontingent

Kontingenten fastsettes på årmøtet. Medlemmene betaler samme sum. Medlemsåret går fra 1. januar til 31. desember.

Setningen om at medlemmene betaler samme sum utgår.

4. Styret

Alternativ 1: Vellet ledes av et styre på 5 medlemmer: leder, nestleder, kasserer, sekretær og ett eller to styremedlemmer. Et av vellets B-medlemmer skal, om mulig, velges som styremedlem med stemmerett. 

Alternativ 2: Vellet ledes av et styre på 5 medlemmer: leder, nestleder, kasserer, sekretær og et styremedlem. Et flertall i styret skal være fastboende.

Kasserer kan etter eget ønske fritas for å delta på styremøtene, men skal holdes orientert om styrets virksomhet og skal holde styret orienter om Vellets økonomi. Kasserer har ved en slik ordning stemmerett som vanlig medlem. Ved en slik ordning kan styret velge et ekstra styremedlem. 

Styret kan være representert med minst ett medlem i alle komitéer. Ingen i styret skal sitte i valgkomitéen.

Hvordan blir det med fordelingen mellom fastboende og hyttegjester hvis det kommer benkeforslag på årsmøtet? Benkeforslaget må være på en person med samme «bostatus» som den man forelår å erstatte.

5. Valg og valgkomité

Samtlige valg foregår på årsmøtet. Alle valg avgjøres ved simpelt flertall. Gjenvalg kan finne sted. Hvis ingen ber om skriftlig avstemning, kan valg avgjøres ved håndsopprekning eller akklamasjon. 

Stemmerett har den som har betalt kontingent ved årsskiftet og som har vært medlem av velforeningen i minst tre måneder. Avstemning ved fullmakt skal være skriftlig. En person kan bare ha en fullmakt. 

Halvparten av styret velges for to år avgangen for å skape kontinuitet i styrearbeidet. 

Valgkomitéen består av tre medlemmer som velges for tre år. Et medlem skiftes ut hvert år. Medlemmet som sitter i tredje periode er leder for komitéen dersom ikke komitéen blir enig om noe annet. 

I og med at styret skal bestå av fem medlemmer, kan ikke halve styret skiftes ut hver gang. Maksimum tre styremedlemmer kan skiftes ut ved hvert valg?

Man må ha vært medlem i minst seks måneder før man har stemmerett i velforeningen.

6. Styrets virksomhet

Leder skal sammenkalle alle møter og lede dem. Sekretæren fører protokoll og utfører alle skriftlige arbeider i foreningen. 

Alle innbetalinger skjer til kassereren mot kvittering. Kassereren skal legge frem regnskap i revidert stand til hvert årsmøte. 

Vellets oppsparte midler settes inn i bank. Styret skal alltid søke medlemmenes samtykke (ved medlemsmøtevedtak) til bruk av midlene. Styret har disposisjonsrett over velforeningens midler til akutte drifts- og vedlikeholdskostnader, til alminnelige administrative formål og til gjennomføring av eventuelle andre vedtak som er fastsatt på medlemsmøte. 

7. Årsmøte

Alternativ 1: Ordinært årsmøte avholdes innen utgangen av februar hvert år. Styret fremlegger årsberetningen, revidert regnskap, medlemsfortegnelse og status.

Alternativ 2: Ordinært årsmøte avholdes første halvdel av juni (eller siste halvdel av august) hvert år. Styret fremlegger årsberetningen, revidert regnskap, medlemsfortegnelse og status.

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet, må være styret i hende 14 dager før årsmøtet. Forandringer i vedtektene må være diskutert på et medlemsmøte for å kunne realitetsbehandles på årsmøtet. Det kreves 2/3 flertall for de tilstedeværende stemmeberettigede for endringer av vedtektene. Alminnelig medlemsmøte holdes så ofte som styret finner det nødvendig.

Styret utarbeider et budsjett til første medlemsmøte etter årsmøtet. Innkalling til årsmøtet skal skje seinest 14 dager før møtet.

Medlemmene kan forlange at det avholdes ekstraordinært årsmøte. 

8. Vedtak i særlige saker (nytt punkt)

I saker som fremmes på årsmøte eller medlemsmøte, og som er av særlig betydning for de fastboende på Veierland, kreves et flertall av de fastboendes stemmer for å fatte vedtak. Fastboende er de som er folkeregistrert på Veierland. 

I saker som fremmes på årsmøte eller medlemsmøte, og som er av særlig betydning for hytteeierne på Veierland, krevet et flertall av hytteiernes stemmer for å fatte vedtak.

Hvis det oppstår uenighet om en sak faller innenfor regelen om vedtak i særlige saker, skal styret avgjøre om saken faller innenfor denne regelen.

9. Velforeningens oppløsning

Vellets oppløsning kan kun skje på et årsmøte hvor samtlige medlemmer er gitt varsel. Vedtak om dette kan kun fattes ved 2/3 flertall av de stemmeberettigede. De oppsparte midler anvendes da til allmennyttige formål for Veierland. 

Varselet må være skriftlig og sendt ut minst 14 dager før årsmøtet. Oppløsning av foreningen må vedtas på to årsmøter med minimum seks måneders mellomrom.

Eventuelt

Taket på velhuset trenger ettersyn. Styret vil be Jon Hafstad se på saken i løpet av 2020.