Årsmøte 27.02.2020

Referat fra årsmøtet 27.2.20

Til stede: 14 medlemmer, styret og Nina Mello fra Veierland hytteeierforening

Referent: Marite Juul

Valg

Valg av styrerepresentanter og andre verv måtte utgå. Grunnet misforståelserforelå det ikke en fullstendig liste med nye kandidater til vervene, og det var heller ikke noen representanter fra valgkomitéen til stede. Det sittende styret tar kontakt med valgkomitéen og ber dem (om mulig) presentere en fullstendig liste så snart som mulig. Vi tar sikte på et nytt årsmøte hvor valget kan avholdes, om en måneds tid. 

Årsberetning og regnskap

Marite Juul leste opp årsberetningen, og Kari Magee gjorde rede for regnskapet.

Votering over nye vedtekter for Veierland vel

Vedtektene under har vært oppe til vurdering og debatt flere ganger, sist på medlemsmøtet 30. januar. 

Vedtekter for Veierland Vel, vedtatt 27. februar 2020

1. Formål 

Veierland Vel har til formål å samle alle fastboende og hytteeiere på Veierland til i fellesskap å fremme og verne allmenne interesser for kretsen. Foreningen er partipolitisk uavhengig.

2. Medlemmer 

Alle fastboende og hytteeiere kan bli medlemmer. Aldersgrense for medlemskap er fylte 15 år. Andre kan søke styret om innmeldelse i velforeningen. Innmeldelse skjer til kassereren. 

For å kunne leie Vellet til medlemspris må man ha vært medlem i minst 6 måneder. 

3. Kontingent 

Kontingent fastsettes på årsmøte. Alle medlemmer betaler samme sum. Medlemsåret går fra 1. januar til 31. desember.

4. Styret 

Vellet ledes av et styre på 5 medlemmer: Leder, nestleder, kasserer, sekretær og et styremedlem. Et flertall i styret skal være fastboende.  Kasserer kan etter eget ønske fritas for å delta på styremøtene, men skal holdes orientert om styrets virksomhet og skal holde styret orientert om Vellets økonomi. Kasserer har ved en slik ordning stemmerett som vanlig medlem. Ved en slik ordning kan styret velge et ekstra styremedlem. 

Styret kan være representert med minst et medlem i alle komiteer, bortsett fra i valgkomitéen.

5. Valg og valgkomité  

Samtlige valg foregår på årsmøtet. Alle valg avgjøres ved simpelt flertall. Gjenvalg kan finne sted. Valg av styremedlemmer skal være skriftlig. 

Stemmerett har den som har betalt årets kontingent ved årsskiftet og som har vært medlem av velforeningen i minst tre måneder. 

Avstemning ved fullmakt skal være skriftlig. En person kan bare ha en fullmakt. 

Styremedlemmer velges for to år av gangen for å skape kontinuitet i styrearbeidet. For å sikre kontinuitet i styrearbeidet, bør ikke leder og nestleder fratre ved samme valg. Dette gjelder også kasserer og sekretær.

Maksimum tre medlemmer av styret kan skiftes ut ved hvert valg. Et flertall i styret skal være fastboende. 

Ved benkeforslag på årsmøtet må den foreslåtte kandidaten ha samme bo-status som den personen man foreslår å erstatte, hvis benkeforslaget vil føre til at styret får færre enn tre fastboende. 

Valgkomiteen består av 3 medlemmer som velges for tre år. Et medlem skiftes ut hvert år. Medlemmet som sitter i tredje periode er leder for komiteen dersom ikke komiteen blir enig om noe annet.

6. Styrets virksomhetLeder skal sammenkalle alle møter og lede dem. Sekretæren fører protokoll og utfører alle skriftlige arbeider i foreningen.

Det nye styret utarbeider årlig budsjett etter årsmøtet. Alle innbetalinger skjer til kassereren mot kvittering. Kassereren skal legge frem regnskap i revidert stand til hvert årsmøte. 

Vellets oppsparte midler settes inn i bank. Styret skal alltid søke medlemmenes samtykke (ved medlemsmøtevedtak) til bruk av midlene. Styret har disposisjonsrett over velforeningens midler til akutte drifts- og vedlikeholdskostnader, til alminnelige administrative formål og til gjennomføring av eventuelle andre vedtak som er fastsatt på medlemsmøte. 

7. Årsmøte 

Ordinært årsmøte avholdes mellom 1. juni og 31.  august hvert år, men skal ikke legges til juli. Styret fremlegger årsberetningen, revidert regnskap, medlemsfortegnelse og status.

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet, må være styret i hende 14 dager før årsmøtet. Forandringer i vedtektene må være diskutert på et medlemsmøte for å kunne realitetsbehandles på årsmøtet. Det kreves 2/3 flertall av de tilstedeværende stemmeberettigede for endringer av vedtektene. Alminnelig medlemsmøte holdes så ofte som styret finner det nødvendig. 

Når et simpelt flertall av medlemmene som er til stede på et medlemsmøte forlanger det, skal det avholdes ekstraordinært årsmøte. 

8. Vedtak i særlige saker 

a) I saker som fremmes på medlemsmøte, og som er av særlig betydning for de fastboende på Veierland, kreves et flertall av de fastboendes stemmer for å fatte vedtak. Fastboende er de som er folkeregistrert på Veierland.

b) I saker som fremmes på medlemsmøte, og som er av særlig betydning for hytteeierne på Veierland, kreves et flertall av hytteeiernes stemmer for å fatte vedtak.

c) Hvis det oppstår uenighet om en sak faller innenfor regelen om vedtak i særlige saker, skal styret avgjøre om saken faller innenfor denne regelens bokstav a) eller b), eller om den ikke faller innenfor denne regelen fordi saken angår begge grupper.

9. Velforeningens oppløsning 

Vellets oppløsing kan kun skje på et årsmøte hvor samtlige medlemmer er gitt varsel. Slikt varsel må være skriftlig og sendt ut minst 14 dager før årsmøtet finner sted. 

Vedtak om oppløsning kan kun fattes ved 2/3 flertall av de stemmeberettigede. Oppløsning av foreningen må vedtas på to årsmøter med minimum 6 måneders mellomrom.

De oppsparte midler anvendes da til allmennyttige formål for kretsen.

 

De nye vedtektene ble vedtatt med stort flertall. Dette vedtaket betyr at Veierland vel stiller seg positive til en sammenslåing med Veierland hytteeierforening. 

Hytteeierforeningen avholder årsmøte i juli, da vil medlemmene avgjøre om de ønsker en sammenslåing med Veierland vel. Styret i foreningen har tidligere vedtatt at de ønsker dette.

Uansett tilsier de nye vedtektene at det blir et nytt årsmøte i august (etter Hytteeierforeningens årsmøte). Dette betyr at deler av det styret som skal velges nå kan regne med å bli avløst på det nye årsmøtet i august hvis de ønsker det. 


Gave

Styret takker Per Solberg for den nydelige trebollen han har dreiet og gitt i gave til velforeningen.




ÅrsmøteGuest User