Medlemsmøte 10.10.2019

Tilstede: styret og 13 medlemmer

Post og orienteringer

Vi klaget på Vesars beslutning om å anse velforeningen som en bedrift og dermed fakturere oss for kr. 16000,- i årlig renovasjonsavgift. Vi skrev brev til kommunen (med kopi til Vesar) om det urimelig i dette, og ba kommunen vurdere om de kan overta det økonomiske ansvaret for vellets renovasjon, i og med at søpla i all hovedsak kommer fra dagsturister som benytter søppelkassene ved vellet. Vesar har svart at de fram til kommunen har tatt en avgjørelse, ikke vil ta betalt for søppeltømmingen.

Vi har fått nabovarsel fra Sørdalen som skal bygge på sommerhuset sitt. Vi har ingen innvendinger.

Basaren

Styret la fram forslag om endringer i tidspunkt for basaren. Bakgrunnen er at det er vanskelig å få nok folk til å stille som frivillige under basaren. Vårt forslag var å kutte ut onsdagen, beholde fredagen med tidspunktene 18.00 – 21.00, og endre tidspunktene på lørdag. I stedet for å ha samme tidspunkt som på fredag, ønsker vi å flytte tidspunktet til lørdag formiddag (f.eks. 13.00-17.00). Slik vi ser det, vil fordelene være at dagsturister også kan delta, at flere blir igjen under trekningen og tar med seg gevinstene sine, slik at vi unngår mesteparten av etterarbeidet med å få delt ut gevinster. Vi ønsker å gjennomføre dette som en prøveordning i 2020, hvis det fører til sterkt reduserte inntekter, vil vi vurdere å gå tilbake til den gamle ordningen.

Andreas Harvik har mottatt henvendelse fra en sommergjest som ønsker å arrangere en fotballturnering under basaren, det vil passe godt å lørdag formiddag.

Det var i all hovedsak enighet blant medlemmene om at dette var verdt å forsøke. Det ble påpekt at det var veldig viktig at det ble gitt god informasjon i forkant om disse endringene slik at folk får det med seg.

Kari Paulsen var ikke enig, understreket viktigheten av basaren som vellets hovedinntektskilde. Hun uttrykte også bekymring for at godt vær på lørdag ville kunne føre til dårlig oppmøte.

Egil Torgersen foreslo at det burde være en mulighet for å kjøpe gjennomgangslodd før basaren, f.eks i forbindelse med kakelotteriet. Dette er et godt forslag styret vil se nærmere på.

Vi har i alle år gått «litt stille i dørene» med annonsering av basaren. Anine Stousland har tatt en kikk på Lotteritilsynets sider, og mener vi absolutt opererer på rett side av loven, men vi bør i offisielle sammenhenger ikke bruke betegnelsen basar, her er hva Anine skriver i en epost:

Gikk gjennom Lotteritilsynets veiledning tidligere i dag, og en forutsetning jeg gjorde før møtet er at Veierland vels basar ikke har vært en basar (iht lotteritilsynets regelverk) de siste 10 årene. Reglene jeg nevnte på møtet i dag er derfor under forutsetning at vår «basar» er et smålotteri med omsetning under 200.000. 

En basar har disse forutsetningene; 

https://lottstift.no/lotteri-og-bingo/ulike-typar-lotteri/basar/

  - lodd må selges og trekkes samme dag, og kan ikke selges på forhånd, det er begrensninger på maks verdi på toppgevinst er maks 8000; maks totalprus på gevinster er 40.000,-

Basarer trenger riktignok ikke meldes til lotteritilsynet, men vi kommer langt bedre ut av det ved å kalle det smålotteri; 

https://lottstift.no/lotteri-og-bingo/ulike-typar-lotteri/smalotteri/

Det må riktignok innmeldes og etterrapporteres, men til gjengjeld står vi friere til å markedsføre og selge lodd over en lengre periode.

Når det gjelder å bruke navnet «Basar» må vi heller vurdere det - kanskje kalle arrangementet noe annet? Men omtale det uformelt som «Basaren».

Grunneierlaget og velforeningen

Carl Stousland etterlyste et tettere samarbeid mellom grunneierlaget og velforeningen. Han mente mange i Grunneierlaget ikke vet hva velforeningen gjør. Styret henviste til møtereferatene som de grunneierne som er medlem i vellet får tilsendt. Egil Torgersen er både velmedlem og leder av grunneierlanget.

Neste medlemsmøte blir 28. november. Der vil vi legge fram et forslag til justerte/nye vedtekter. Vi holder på med en gjennomgang av vedtektene, som bærer preg av å ha blitt endret en paragraf av gangen, uten at man har sett på helheten. Vi vil også legge fram styrets forslag til vedtektsendring i forbindelse med en eventuell sammenslåing med hytteeierforeningen. (Den endelige avstemningen om denne saken blir på årsmøtet i februar 2020).