Medlemsmøte 28.08.2021

Tilstede  på medlemsmøtet var 41 fremmøtte, inkludert styret på fem. Medlemsmøtet etterfulgte årsmøtet.

Velleder Jan Ivar Botnan ledet møtet. Det var ingen bemerkninger til innkallingen eller dagsorden. Et par saker ble meldt inn til eventuelt.

Orientering fra Vesar
Heidi og Bjørn Erik fra Vesar fortalte om organiseringen av Vesar og om arbeidet på Veierland. Det var særlig utfordringene vedrørende veier som Vear ikke finner det forsvarlig å kjøre på, som ble gjenstand for diskusjon, og hvem som har ansvaret for veivedlikehold og plassering av felleskontainere.  Vesar understreket at de ønsker å bli bedre på saksbehandling. Vesar ville også gå gjennom bruk av tungt materiell, som mange medlemmer reagerer på, fordi det gir veiene en for stor belastning.

Grovavfall: Vesar understreket hva som er grovavfall; for store ting til å gå i vanlig restavfall. Ikke farlig avfall, glassvinduer og motorisert redskap som går på bensin. 

Kan vi få ytterligere en miljøstasjon på øya? Vesar ser på det.

Vasking av kontainere: Smiløkka-bedriften kan muligens hjelpe til med det.

Hvor gode er vi på sortering? Vesar gir gode tilbakemeldinger, bortsett fra når det gjelder plastemballasje. Plast svømmebasseng, for eksempel, er ikke plastemballasje.

Hun som kjører renovasjonsbilen på Veierland fikk mye ros, og applaus fra medlemsmøtet.

Ved sterk vind kommer ikke lekteren over til Veierland. Dette skjer stort sett i vinterhalvåret. Vesar oppfordret da veierlendingene til å bruke felleskontainerne, hvis egne beholdere går fulle.

Veierland vel, grunneierforeningen og Færder kommune bør ta et møte med Vesar for å komme mulige renovasjons- og transportproblemer i forkjøpet.

Rehabilitering av veltaket
Fem firmaer ble kontaktet, tre av disse har gitt tilbud på arbeidet. Styret innstilte på at Folvik Bygg og Eiendomsservice tildeles oppdraget, Medlemsmøtet ga styret fullmakt til å disponere inntil kr. 500.000 til arbeidet. Det vil bli opprettet en egen VIPPS-kontor for dem som ønsker å bidra økonomisk, og styret vil også kontakte enkelte institusjoner med søknad om bidrag.

Arbeidet med taket forutsettes gjennomført våren 2022. Styret vil sørge for at medlemmene blir holdt orientert når man nødvendigvis må se om prisoverslaget holder seg også når vi går inn i et nytt år.

Drift av vellet
Medlemsmøtet sluttet seg til styrets forslag når det gjelder priser på utleie av vellet: Kr. 2000 for medlemmer og kr. 4000 for ikke-medlemmer, samt kr. 1000 for påfølgende døgn. Inntektsgivende arrangementer betaler 10 prosent av inntekten.


Bredbånd
Jan Ivar orienterte om det arbeidet han har gjort og om utfordringene. Han hadde fått 140 svar på interesse for bredbånd, hvorav 100 seriøse sto igjen. Disse ble oversendt Telenor. Dårlig respons fra selskapet. Noen flere ble lagt til Telenors lister, men langt fra alle kom med.  Flere burde fått tilbud. Telenor var invitert til møtet, men var forhindret fra å møte. Selskapet åpner for å inkludere flere i neste runde. Jan Iver holder kontakt om dette og styremedlem Tom Nystrøm ønsker å samarbeide med formannen.

Feststøy
Mange hadde dårlige erfaringer med dette i sommer. Det synes som det er en økende festkultur på øya. Det ble blant annet foreslått å se på en Natteravn-ordning om sommeren. Svein Aurmark har hatt kontakt med Natteravnkoordinator i Færder om saken. Siden det var flere på møtet som kunne tenke seg å bidra til en slik ordning, vil styret kontakte Natteravnorganisasjonen i Tønsberg/Færder.

Ellers må styret bare komme med en generell henstilling: Ta hensyn. Og i alvorlige tilfeller bør politiet kontaktes, slik at de kan ringe til de som forårsaker støyen. Dette gir mer tyngde enn om bare naboer klager.

Båtplasser/bøyer i Tenvik
Det synes ikke som om Færder kommune ønsker å erstatte de bøyene som er borte. Vellet kan betale for nye bøyer, hvis de som er interessert i plassene kan skaffe dykkere til å feste bøyene til moringer. Også rekkverk langs brygga er ødelagt, sannsynligvis av opptak av båter til lastebil. Hvis bøyene ligger ute, vil dette problemet trolig forsvinne.

Basaren
Basaren ga i år en inntekt på kr. 32.000. Trekningen ga følgende resultat:
Drivhuset: Henriette Elisabeth Bauge Løland
Traktor: Karen Camilla Meinich Lømoe
Hengetelt: Inger Pedersen Fjørtoft
Tralle: Siri Skåre
Lampe: Jørn Arnesen
Blomsterbukett: Andreas Herstad
Blomsterbukett: Oddny Torgersen

Eventuelt
Treningsgruppa mangler nettforbindelse og høyttaler-anlegget virker ikke. Styret må se på dette.

Det er behov for dugnad og opprydding på Vestgården og Tangen. Det dreier seg om øyas image!

Forslag om å klippe/sette i stand arealet nord for fotballbanen til bocciabane.

Minne om at Veierland har en flott golfbane på Alby.

Jan Ivar Botnan rundet av møtet med en takk til Jørn Arnesen, som nå trer ut av styret, og medlemsmøtet svarte med langvarig applaus.

 

Veierland 31.8 2021
Svein Aurmark
Sekretær