Medlemsmøte 02.12.23

Medlemsmøte Veierland velforening 2. desember 2023

 

Tradisjonen tro ble det holdt et førjulsmøte med servering av gløgg, smakfulle kaker og annet smågodt ved Marite Juul og Vidar Ringstrøm.

Orientering fra styret

Styreleder Anne Veierland orienterte om saker styret arbeider med:

Jobben på Rispestua utført av Frontmaster ble ferdig i midten av september. De tok ned og vasket hver enkelt takstein. Så fjernet de de ødelagte platene som lå under og erstattet med rupanel. Så ble taksteinen lagt på igjen og erstattet noen vannbord/vindskier. Oppdragstaker hadde ikke tatt med i anbudet at undertaket måtte erstattes så jobben ble ca 20.000,- dyrere enn i anbudet. De gjorde en god jobb og fjernet også alt bygningsavfallet selv om dette ikke var tatt med i anbudet. Vi ser nå på hva som må felles av grener og trær rundt huset slik at det kan komme mer lys til. Dette planlegger vi å gjøre på vårdugnaden.

Beredskapsansvarlig i kommunen, Eirik Veset, har sørger for at vi har fått et større aggregat som nå står sammen med det vi selv kjøpte i fjor. Da har vi et aggregat på 2200w og et på 900w. Vi fikk også med akrylbensin slik at aggregatene kan kjøres jevnlig og være klare om vi trenger dem. Det vil også komme en nødtelefon til øya.

Styret bevilget i høst kr 5000,- til diskokule og spotter til bruk på arrangementer på vellet. Dette ble prøvekjørt på høstfesten og skapte god stemning.

Velforeningen var med på årets julemarked og solgte kalendere og bøker for kr 6000,-.

Venteboden på Tenvik er nå klar for og godkjennes i plan og bygningsetaten i kommunen. Da regner vi med at den skal kunne tales i bruk til neste år.

Jogeir skal etablere et digitalt arkiv i styreweb for styrereferater, referater fra medlemsmøter og årsprotokoll. Dette blir et fint hjelpemiddel for styret.

Styret er i dialog med Lede (ansvarlig for strømledningsnett på øya) angående den nordlige garasjen. Siden det ikke finnes skriftlig kontrakt på bruken/leieforholdet mellom Lede og velforeningen ønsker både de og vi å få orden på dette. Vi har foreslått at velforeningen tar over eierskapet av garasjen og at Lede kan leie av oss. Det forutsetter også at bygningen blir satt i god stand før en evt overtagelse. Slik ble det gjort da vi overtok de søndre garasjene i 2012 fra kommunen. 

Toalettet ved postkontoret er fortsatt under planlegging. Øyvind Løken har overtatt ansvaret for prosjektet.

Vi har planlagt å invitere politikerne ut til medlemsmøte i april. Vi vil også invitere de som er fergeansvarlige i nye Vestfold fylkeskommune. Her blir det rom for å ta opp det medlemmene måtte ønske.

Andre saker som er aktuelle er:

- Finansiering av toalett

- Veivedlikehold

- Restaurere ventebod på Vestgården/toalett

- Badetrapp på Tangen

- Planlegge ny ferge til Veierland/Håøya

 

Kommentarer/innspill fra medlemmene

Et møte med nyvalgte politikere i et åpent møte ble ønsket velkomment. Det kom ytterligere momenter fra møtet.

- Gro Nystuen ba om at kommunens «stengselsprosjekt» tas inn som ytterligere et sakspunkt

- Elektrifisering av kjøretøyer på Veierland, er det mulig å få en slik bestemmelse?

 

Jørn Arnesen spurte om planer for vedlikehold av gulvet i Vellet. Det ble foreslått rubbing som alternativ til pussing (ikke sliping). Deretter lakke. Tønsberg gulvsliperi ble foreslått som aktuell håndverkerbedrift og at de kommer med anbefaling og anbud.

 

Ny Veierlandsbok

Søren Einar Veierland har laget en bok med tittel «BARNDOMSMINNER Dagligdagse historier fra øya Veierland på 1890 tallet, sett gjennom barnas øyne» som vil bli gitt ut i 2024. Søren leste selv opp utdrag fra boken og fikk mange positive tilbakemeldinger. Dette litterære innslaget Det kom også opp et forslag om å etablere «Praten» som en regelmessig møteplass i biblioteket.

 

MedlemsmøteGuest User